Links

www.childcareinternational.nl
Childcare International is een  Nederlandse organisatie die zich ten doel stelt de internationale uitwisseling van kennis en ervaring omtrent kinderopvang te stimuleren, faciliteren en ondersteunen.

www.decet.org
Het Europese netwerk DECET (Diversity in Early Childhood Education and Training) is gericht op het bevorderen en het bestuderen van de democratische kinderopvang. De site biedt informatie over diversiteitprojecten en werkgroepen rond om de ontwikkeling van methodieken, trainingsprogramma’s en onderzoek.

www.diversityatwork.net
Website met informatie voor organisaties die optimaal gebruik willen maken van de diversiteit aan talent van hun medewerkers. De website bevat onder andere achtergrondinformatie over diversiteitmanagement, voorbeelden van goede praktijken en vrij toegankelijke instrumenten.

www.e-quality.nl
E-Quality is het kenniscentrum voor emancipatievraagstukken in de multiculturele samenleving. De site biedt cijfers, onderzoeksgegevens, praktijkvoorbeelden etc.

www.forum.nl
Forum, instituut voor multiculturele ontwikkeling, beschikt over veel informatie over etnische diversiteit en de effecten daarvan op o.a. het samenwerken. De site biedt bijvoorbeeld een diversiteitsaudit en een quickscan diversiteit.

www.ibby.org
The International Board on Books for Young People (IBBY) is a non-profit organization which represents an international network of people from all over the world who are committed to bringing books and children together.

www.issa.nl
The International Step by Step Association is a network that connects professionals and non-profit organizations working in the field of early childhood development.

www.mutant.nl
MUTANT is een bureau voor de kinderopvang, het onderwijs en de gezondheidszorg. Omgaan met diversiteit staat in hun werk centraal.

www.sietar.nl 
SIETAR (Society for Intercultural Education, Training and Research) is een interdisciplinaire, dienstverlenende organisatie van en voor professionals op het gebied van diversiteit. De vereniging stimuleert onderzoek, onderwijs en training.